Най-невероятните места по света

1. Вратата към Ада, Туркменистан През 1971 г. геолози пробиват дупка за извличането на природен газ. Случайно там където те копаели имало подземна пещера и след като се срутва покрива й се отваря дупка с  размери 25 метра дълбочина и диаметър между 60 и 70м,пълна със „синьо гориво“ .За да се избегнат отровните изпарения, пещерата е запалена и тя гори и до ден днес. Местните хора наричат дупката „Портите към Ада“. Най – подходящото време да разглеждате тази забележителност е през нощта. Тогава може да се видят много добре пламъците. Отвътре кратерът е черен, а топлината ще ви позволи да постоите на края му едва няколко минути.
2.Водопадът Гуайра-на границата между Бразилия и Парагвай До 1986 г., когато е потопен (при построяването на огромен язовир), водопадът Гуайра е бил най-големият в света. 3.Сокотра-400 км от крайбрежието на Йемен Най-старото място в света. Почти всичко там е уникално и супер странно, като се започне от формата на дърветата и се стигне до околната среда, така че не е чудно защо много хора считат Сокотра за земя, обитавана от извънземни. Въпреки че не е типичен курорт, Сокотра привлича туристи от цял свят с уникална флора и фауна. 4.  Пясъчна дюна Pyla-Франция . Тя е дълга 2,7км.,широка е 500м.,а с височината си от 110м.е най-високата подвижна дюна в Европа .

5.Роторуа-Нова Зеландия.  Тази област предизвиква интереса на много туристи.   6.Планина Рорайма-

на границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана.

Планината Рорайма е най-високата платовидна планина в Гвиана..За да стигнете до уникалното място се поема на 5-дневно пътешествие.


Един коментар към Най-невероятните места по света

  1. ceaiton казва:

    Един добър сайт много интересни благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>