Музеят на разбитите връзки-хиляди истории за разбита любов

Намира се в Загреб, Хърватия. Олинка Вищица и Дражан Грубишич, които се разделят след четири години връзка, обсъждат как да запазят наследството на една разрушена любов и те започват да събрат предмети, дарени от целия свят. Всеки предмет символизира края на една любов, а историята е разказана от дарителя, без да е редактирана.

„Каръшки портфейл“ Ноември 2004 – Декември 2006, Сараево, Босна и Херцеговина

Порфейла който получих като подарък, беше ми много късметлийски, огромни  пари  стекоха откакто го получих. Но човек, не трябва и да се радва прекалено рано. След раздялата, мойте разходи свързани с най-невероятни материални щети, причинени от същият, някога  любим човек, надхвърлиха възможностите на първоначално късметлийският портфейл. Поради тази причина с лесна ръка се разделих с портфейла, а по този начин, може би и материалните щети ще изчезнат, а спомените за някога любимият човека започнат да избледняват.

 

Четка за почистване на облекло, 2004, Измир, Турция

В къщи гледам две котки. Имах приятелка която донесе четка за почистване на котешките косми. Един ден остави четката и никога повече не се върна. По-добре е така.

 

Гумени кецове, Манила, Филипини.

Вярва се, че не е хубаво да подаряваш за Коледа обувки някому, защото това означава, че този човек ще те напусне. Няколко месеца след Коледа се разделихме. Врели некипели? Невярвам в бабешки приказки. Днес все още ходя, но не и в тези обувки.

 

 

 

Мече „I love you“, 2002, Загреб, Хърватия

„I love you“ – лъжа, лъжа, проклета лъжа!!! Така се случва като си млада, наивна и влюбена и неразбираш, че твоят приятел е тръгнал с теб, само за да те вкара в леглото. Това мече го получих за Свети Валентин, а съдбата му бе да седи в чувалче върху гардероба, само заради това че то не ми е  виновно нищо, а е виновен онзи идиот който ми го подари.

Шапката на гаджето, 2ооо, Кейп Таун, ЮАР

Винаги го наричаше така, харесваше й защото и приличал на мъжка шапка, но в крайна сметка и стоеше добре. Само преди 2 седмици разбрах, че шапката е собственост на приятелят й и че все още спят заедно.

 

 

 

Жартиери, Пролет – Есен 2003, Сараево, Босна и Херцеговина

Така и никога не  ги сложих, а може би връзката щеше да продължи по-дълго ако ги бях сложила поне веднъж.

 

 

 

 

 

[yuotube]Et9DeBJ3q7Q[/youtube]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *